»Ljubezen ima moč, da premaga sovraštvo in je edina stvar, ki lahko prežene sebičnost.«

 Sedmega februarja 2024 ob 18. uri je v avli Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor potekala občinska kulturna prireditev v počastitev največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna.

Glavna tema letošnje prireditve je nosila naslov Ljubezen – smisel našega obstoja.

Najprej se je obiskovalcem predstavil mladinski pevski zbor Osnovne šole Matije Valjavca Preddvor pod vodstvom gospe Simone Kralj. Pevci so zapeli slovensko himno. Nato je zbrane udeležence toplo nagovoril župan občine Preddvor, gospod Rok Roblek.

Zatem sta nekaj izbranih stavkov za uvod v proslavo povedali učenki Lara Brolih in Hana Sodnik.

Večkrat so izvrstno nastopili tudi Voranc Bobnar, Sara Borovnica, Meta Merljak, Jera Prestor, Živa Roblek in Rene Rozman, ki so pod vodstvom mentorice – gospe Brigite Košmrlj recitirali ljubezensko poezijo, sestavljeno iz drobcev pesmi naših in tujih pesnikov.

Recitacije so lepo obogatile mnoge dih jemajoče plesne (spremljali smo simpatični nastop Otroške folklorne skupine Preddvor in živahno izvedbo devetošolk, ki obiskujejo izbirni predmet Starinski in družabni plesi) in glasbene točke. Anej Krotec je na klavirju suvereno zaigral Beethovnovo skladbo Za Elizo; subtilne zvoke iz harfe pa je pospremil aplavz izvajalki Vesni Meglič. Martin Muri nas je popeljal v svet filmske glasbe in na citre zaigral slavni odlomek iz »Cvetja v jeseni«; Neja Božič pa nas je s »Potujočo flavto« pospremila v daljne dežele. Veliko navdušenje je požela tudi Manca Križnar s petjem in igranjem na kitaro.

Menim, da je bila prireditev odlična in da so gledalci z nje odšli zadovoljni.

 

Lara Brolih, učenka 7.a

Dostopnost