Na naši šoli imamo ogromno talentov, zato smo letos organizirali dogodek Osnovna šola Matije Valjavca ima talent. Ta se je odvijal 23. marca na naši šoli. Svoje talente so predstavili učenci iz vseh razredov. Med nastopom smo jih podpirali starši, sorodniki, sošolci in učitelji.

Kar trije prvošolci so nam zaigrali na kitaro in pesmi polepšali s petjem: Maks Vovk, Gaber Kodorovič Krelj in Oskar Uranjek Koren. Poslušali smo tudi dve solistki; obe prihajata s Podružnične šole Jezersko: Patricija Meško in Brina Gorenšek. Zelo sta nas pritegnila oba nastopa z bobni: nanje sta zaigrala Rok Zorec in Neža Zorec. Neža Božič nam je zaigrala na flavto.

Uživali smo v različnih vrstah plesa: drugošolka Izabela Debeljak nam je zaplesala Hip hop ples, šestošolke Vesna Meglič, Klara Mubi in Brina Eržen so se nam predstavile na kotalkah, Ula Stojanović Bizjak pa se je predstavila s twirlingom, torej plesom s palico. Prvošolec Nace Božič je sestavljal rubikovo kocko, čarovnik Val Debeljak pa nas je razveselil s svojimi triki. Igralski talent so nam s predstavo Tri snežinke predstavile petošolke Lina in Pina Urbanček ter Lucija Šmid.

Seveda ni manjkal tudi klavir: nanj sta nam zaigrala Eva Fras iz. 5. razreda in Anej Krotec iz 7. razreda. Anej nam je zaigral celo svojo avtorsko skladbo, ki ima naslov Poletna sonatina.

Naši talenti znajo svoje znanje tudi združiti – to so nam prikazali Neja Božič ter Neja in Rok Zorec s svojim skupnim nastopom, ki so ga pripravili poleg svojih individualnih točk.

Vsem nastopajočim se zahvaljujemo, ker so zbrali pogum in nam predstavili svoje izjemne talente. Zahvaljujemo se tudi učencem in učiteljem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi celotne prireditve. Vse pa vas vabiva, da se naslednjič Talentov udeležite tudi ostali!

Maša Rakovec in Jerca Grilc, 8. a

Dostopnost